Allt fler lodjursobservationer i Kalmar län

Kalmar län(JJ) Det finns ganska gott om lodjur i området kring Nybro. Och de senaste åren har det gjorts fler lodjursobservationer än tidigare.

En person lyckades nyligen fotografera ett lodjur utanför Nybro. Och den bilden har Sveriges Radio P4 Kalmar publicerat på sin hemsida.
Det finns ganska gott om lodjur i området.
Många jägare tror att lodjuren är fler än vad myndigheterna uppger.

– De två senaste jaktsäsongerna så har det gjorts betydligt fler lodjursobservationer än tidigare år.Det handlar både om vuxna och föryngringar. På grund av snöfria vintrar så har det varit svårt att bestämma antalet, berättar en anonym jägare för Sveriges Radio P4 Kalmar.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser