Allt fler lodjursattacker i västra Sverige

Borås(JJ) Det sker allt fler lodjursangrepp i västra delen av landet. Under de senaste sex månaderna har ett 50-tal får dödats.

Tre får dödas nyligen i Svenljung kommun. Besiktningsmannen Bertil Andersson menar att det står klart att det var ett lodjur.
Det här rapporterar ATL Lanbrukets Affärstidning som hänvisar till Borås Tidning som källa.

Länsstyrelsen beviljade skyddsjakt på grund av de många angreppen, men när älgjakten startade avbröts den.
– Det handlar ofta om enstaka individer som utvecklar ett sådant beteende att de angriper tamdjur. Det är inte vanligt att lodjur gör det, utan det rör sig troligt om ett och samma djur, säger Bertil Andersson till Borås Tidning. 

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser