Allt fler krav på att skjuta Blekingevargen

Nu har även LRF Sydost skickat in en begäran om skyddsjakt på den varg som nu befinner sig på gränsen mellan Blekinge och Kalmar län.

LRF Sydost har skickat in en begäran till länsstyrelsen i Blekinge och Kalmar om att den varg som befinner sig på gränsen mellan Blekinge och Kalmar län ska avlivas eller flyttas så snart som möjligt. – Vi ser mycket allvarligt på att vargen har uppehållit sig nära bebyggda områden och rivit ett stort antal får i Blekinge.

LRF Sydost anser att vargen måste plockas bort så snart som möjligt, säger regionförbundsordförande Per-Åke Svensson.

I går hävdade även Svenska Jägareförbundet att vargen bör avlivas.

11 kommentarer

 • pinsamt!
  sörlänningarna får anpassa sig som vi norrlänningar!!!!!!!!!!!!!!!!! hyckleri

 • Löjligt
  Låt vargen vara. Tycker att dem som bor i Södra Sverige också ska få njuta lite av rovdjuren som vi i Dalarna har fått gjort.

 • skandal
  skandal om vargen får skjutas så lättvindigt i vissa delar av landet. När det skall vara näst intill omöjligt I andra delar av sverige.
  snacka om särbehandling

 • Förstår!
  Förstår att ni vill ha bort den. Vi vill ha bort vargarna vi också,men icke! Skandal om ni får skyddsjakt när det blir avslag på avslag över allt annars. Och hur ska det kunna säkras att det är rätt varg där utan snö? Det svaret får ju vi!

 • Förstår er i norr!
  Jag förstår er i norr som har problem med rovdjuren inpå knutarna och känner misströstan och står maktlösa när husdjur och hundar stryker med på löpande band. Så en tanke går från söder till norr nu när vargen kommer ner i våra trakter. Anser att ni borde ha skyddsjakt på rovdjuren som ställer till förtret. Tyvärr sitter det folk som inte begriper sig på samverkan i naturen i stockholm och bestämmer vad vi på landsbyggden ska göra.

 • Det är bråttom!
  Mycket viktigt att folk förstår att vi måste få jakt på varg omgående, och omfattande, och utan begränsningar (vänta bara och se hur NVV vill att jakten skall gå till, slår vad att de försöka försvåra den så mycket som möjligt)
  Om Blekingevargen får leva och tar några får, hundar, shetlandsponnier osv. i söder kommer opinionen att vända.
  Om vi inte får opinionen att vända,har vi ca. 5 år kvar med älgjakt, kom ihåg att avskjutning av älg per Ha. i Ryssland där vargen kommer ifrån är endast 0,006 älgar per 1000 Ha. Snart ha vi den situation i mellansverige, 5 år till med ohämmad tillväxt kommer att ödelägga älgjakten under överskådlig framtid.
  Inse att Hans dansken Lola osv. vet detta och ser det som en utveckling mot det bättre, då deras mål är att jakt skall försvinna helt.
  Låt den leva och utbilda folk i söder! När utbildningen är klar, sedan kan ni skjuta den! Snälla snälla, låt den leva tills opinionen har vänt!
  Läs gärna om de tusentals gäss som gasas ihjäl i Nederländerna för att jaktmotståndarna vill inte tillåta produktionsanpassad skjörd av en naturresurs (gässen) Inse vilka sorts människor vi har emot oss! sådana som vill hellre gasa ihjäl djur än låta oss jaga dem. Samma är det med älgen, de är beredd att utplåna älgstammen för att komma åt jägare.
  Snart är det den 21:a, släpp hundarna! alltid retar det någon betongbiolog eller NVV infiltratör

 • Sverige är dårarnas paradis!!!
  Den döda ”varg” som hittades härom veckan visade sig vara en rödräv.

  Förundersökning om misstänkt grovt jaktbrott inleddes omedelbart efter att kroppen hittats.

  Åklagaren lägger nu med största sannolikhet ner ärendet. Även om dödsorsaken för räven inte kunnat fastställats.

  Läs och reagera!!!

  Vad f-n håller vi på med i detta dårarnas paradis.

 • älg
  där är ohämmad tillväxt i älg i södra sverige och många ska bortskjudas, så bra vargen också kan hjälpe till… Ni jägare kan väl inte ramme något

 • Kalle
  Jag här avslutat SFI6
  Det sista ord var danska, bara med svenska ö.
  Kan prova med et dansk ø och då vill det blive .. bonderøv, vilken (översätt till svenska) är typ Filip.

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Annonser