Allmäna intressen vägs in i finska vargjaktsbeslut

Finland (JJ) Finska jord- och skogsbruksministeriet vill att även sociala skäl ska kunna utgöra skäl för vargjakt i landet.

– Vi behöver jakt för att öka lokalbefolkningens förståelse för stora rovdjur, säger överinspektör Jussi Laanikari på jord- och skogsbruksministeriet till Yle Uutiset.

I Finland förekommer årligen licensjakt på varg i stamvårdande syfte. I fjol sköts 78 djur. För de kommande två åren har jord- och skogsbruksministeriet föreslagit en tilldelning på 40 vargar per år.

För att utöka skälen till vargjakt vill jord- och skogsbruksministeriet nyttja en ny lagpararaf som ger möjlighet att fälla vargar av tvingande skäl med hänsyn till den allmänna säkerheten eller av andra skäl med allmänt intresse, rapporterar Svenska Yle.

 

 

0 kommentarer

AKTUELLT

Aggressivt djur attackerade Marita

Bollnäs (JJ) Marita Berggren råkade ut för ett sällsynt aggressivt djur som gick till full attack natten mot fredagen. - Den högg sig fast i benet och tog om och tog om bettet, berättar Marita Berggren.

Vargdrabbad matte berättar om attacken

Vallentuna (JJ) Ann-Margret Neikter berättar nu i media hur det gick till när hennes cavalier king charles spaniel blev tagen av varg. – I ögonblicket jag vände mig om och tittade ner, bet den Lacey i nacken, berättar hon för Mitt i hela Stockholm.

Johans nya Blaser funkar inte

Västerås (JJ) Johan Rydberg har kostat på drygt 35 000 kronor för att få ett pålitigt vapen för björnjakt och eftersök. Men den nya studsaren, Blaser R8, funkar inte - den kastar inte ut tomhylsorna.

Annonser