Alla männen häktade

Luleå (JJ) Häktningsförhandlingen när det gäller den fjärde av fem misstänkta i jaktbrottet är nu klar. Den 72-årige mannen häktades av tingsrätten misstänkt för medhjälp till jaktbrott.

 

Och det handlar om illegal jakt på två björnar och en järv. Alla fem män nekar till brott. Miljöåklagare Åse Schoultz menar att bevisläget är gott även om utredningen är komplicerad.

Enligt Åse Schoultz handlar det om grova jaktbrott, grovt jakthäleri och medhjälp och anstiftan till grova jaktbrott.

Den 45-årige man som är misstänkt för medhjälp till jaktbrott samt anstiftan till jaktbrott häktades av tingsrätten vid lunchtid idag. Detsamma gäller den 38-årige man som är misstänkt för jakthäleri – också han häktades av Luleå tingsrätt. Båda häktades på sannolika skäl misstänkta för brotten, det vill säga den högre misstankegraden.

Den 72-årige man som på sannolika skäl är misstänkt för medhjälp till jaktbrott häktades under eftermiddagen. Rätten menade att häktningen är relevant trots mannens höga ålder.

Sist ut var den man som har kopplingar till länsstyrelsen i Norrbotten som förtroendevald. Även han häktades, på sannolika skäl misstänkt för grovt jaktbrott samt grovt jakthäleri, uppger SVT Norrbotten.

AKTUELLT

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Landfast is ger finska besökare

Umeå (JJ) Med den långvariga kylan bildas landfast is i Kvarken, mellan Finland och Sverige. Följden blir att förrymda farmarrävar traskar över till Sverige.

Annonser