Alla får samla björnspillning!

Umeå (JJ) I höst ska det åter räknas björnar i Västerbotten genom att samla in björnspillning.

Redan nu förbereder länsstyrelsen och Jägareförbundet insamlingsmaterialet för kommande björnspillningsinventering. Insamlingen kommer att genomföras mellan den 21 augusti och 31 oktober och alla som vill kan vara med och samla in spillning från björnarna.  

– Spillningsinventeringen är ett smidigt sätt att utreda hur många björnar som finns i Västerbotten. Dels görs detta med dnaanalys av spillningen och dels med statistiska beräkningar efter analyserna, säger Michael Schneider, rovdjursansvarig på länsstyrelsen till Norran.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser