Älgvisit i radhusvilla

Stenungsund (JJ) Per Lervik fick oväntat besök i går när en älg hoppade in genom den stängda köksdörren.

Det var grannen som ringde och berättade vad som hänt eftersom ingen var hemma i radhuset när älgen kom på besök.
 Besökaren hade lämnat tydliga blodspår överallt i radhuset. Efter att ha krossat treglasfönstret i köksdörren rotade den runt i köket och fortsatte sedan in i vardagsrummet där den krossade möbler och ställde till oreda.  
Eftersom gardiner och persienner var neddragna tog älgen samma väg ut som den kommit in i huset. Någon skadad älg har inte varit synlig i området efter villabesöket.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser