Älgvisit i radhusvilla

Stenungsund (JJ) Per Lervik fick oväntat besök i går när en älg hoppade in genom den stängda köksdörren.

Det var grannen som ringde och berättade vad som hänt eftersom ingen var hemma i radhuset när älgen kom på besök.
 Besökaren hade lämnat tydliga blodspår överallt i radhuset. Efter att ha krossat treglasfönstret i köksdörren rotade den runt i köket och fortsatte sedan in i vardagsrummet där den krossade möbler och ställde till oreda.  
Eftersom gardiner och persienner var neddragna tog älgen samma väg ut som den kommit in i huset. Någon skadad älg har inte varit synlig i området efter villabesöket.

AKTUELLT

Åklagarbeslut: Ny utredning om skånsk jakthärva

Skåne (JJ) Det blir en ny polisutredning i den skånska jakthärva där jägare lurats på jakt. Det har chefsåklagare Pernilla Åström beslutat efter att ha granskat de lurade jägarnas överklagan. – Jättebra, säger en av de drabbade, Christoffer Frank.

Liten lodjursjakt i vinter

Kungsbacka (JJ) Det blir en historiskt liten lodjursjakt i Mellansverige i vinter. Endast 13 lodjur får skjutas i tre län. – Frågan är om det är vettigt att försöka hålla lostammen på den nivå som myndigheterna gör, säger Jägareförbundets rovdjursexpert, Gunnar Glöersen.

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Annonser