Älgtjur stals ur slaktbod

Söderhamn(JJ) En älgtjur har stulits från en slaktbod som Håsnäs jaktlag har. Dessutom försvann en släpvagn och flera sågar.

Släpvagnen har återfunnits i närheten och den var blodig. Någon älg har man dock inte hittat. 
– Vi hade våra misstankar om att släpet skulle finnas i närheten. Vi åkte in på varje stickväg och letade och till sist hittade vi det, säger Rolf Bäcklin, ordförande och jaktledare i Håsnäs jaktlag, till Söderhamns-Kuriren.

Man misstänker att älgen slaktats på platsen där släpvagnen återfanns, för att sedan föras bort med bil. 
Polisen har försökt säkra fingeravtryck på platsen, men då det regnat under natten var detta svårt.
Det här rapporterar Söderhamns-Kuriren.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser