Älgtjur stals ur slaktbod

Söderhamn(JJ) En älgtjur har stulits från en slaktbod som Håsnäs jaktlag har. Dessutom försvann en släpvagn och flera sågar.

Släpvagnen har återfunnits i närheten och den var blodig. Någon älg har man dock inte hittat. 
– Vi hade våra misstankar om att släpet skulle finnas i närheten. Vi åkte in på varje stickväg och letade och till sist hittade vi det, säger Rolf Bäcklin, ordförande och jaktledare i Håsnäs jaktlag, till Söderhamns-Kuriren.

Man misstänker att älgen slaktats på platsen där släpvagnen återfanns, för att sedan föras bort med bil. 
Polisen har försökt säkra fingeravtryck på platsen, men då det regnat under natten var detta svårt.
Det här rapporterar Söderhamns-Kuriren.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser