Älgtjur i Malmköping

En åttataggig älgtjur har skapat problem för bland annat villaägare i Malmköping. Nu har både kommunens miljökontor, länsstyrelsen, polisen och en jägare tagit upp jakten på älgen.

Redan i höstas kom de första larmen i Malmköping om en älg som tog sig friheter i villaägarnas trädgårdar. Och nyligen var älgens morgonhumär än värre. En person fick då ta skydd för älgen på trappan. När samme man en stund senare försökte skrapa isen från sin bil så uppvaktade älgen honom igen, mannen beslutade sig då att gå in och stänga dörren om sig. Detta uppger Eskilstuna-Kuriren.
För att åter skapa lugn på orten så har kommunens miljökontor, länsstyrelsen, polisen och en jägare tagit upp jakten på älgtjuren. Älgen avvek dock och man beslöt därför att avvakta med ytterligare åtgärder.

AKTUELLT

Stängda viltövergångar stoppar älgar i Långed

Nordmaling (JJ) Älgarna som kommer vandrande till Långed kan inte fortsätta över E4:an och ned till kusten. Trafikverket har stängt tre viltövergångar för att hindra renar att komma ut på vägen. – Älgarna blir fångade och jagade, säger jägaren Henning Hallström.

Prisvärda nykomlingar från F.A.I.R.

Italienska F.A.I.R. fortsätter att erbjuda nyheter på hagelmarknaden. F.A.I.R. Game och F.A.I.R. Light. Light kan ses som en mindre kopia av Game. Både kolv och pipset har kortats. Viktskillnaden är två hekto. Inte mycket kan tyckas men efter en dag i skogen eller på fjället blir det skillnad. Båda bössorna är gedigna och välarbetade. Dessutom prisvärda.

Malmbäckaren Foxii – En av hamiltonrasens främsta rävhundar!

Att vara 20 år och ha en egen stövare tillhör ovanligheterna. Att hunden också är champion är ändå mer sällsynt. För Jesper Karlsson, Kville och hans hamiltontik SE J (RÄV)CH Malmbäckaren Foxii är det inga konstigheter. Stövarjakten har legat varmt om hjärtat sedan barnsben och sedan han köpte Foxii har jakten gått som på räls.

Utredning hotar jakthundsträning

Nyligen presenterade regeringen ett förslag till ny djurskyddslag, ett förslag som berör jakthundsträning och jakt på flera punkter. Men i dagsläget är det oklart hur djurskyddslagen ändras, först ska en remiss behandlas av lagrådet.

Lider svenska jägaren av restviktsneuros eller…?

Vi har nog alla suttit i den där jaktstugan eller vad det nu är, när kalibrar och kulor kommit på tal. Ni vet, helt plötsligt är alla experter och vet exakt vad som biter bäst på älgar, vildsvin och björnar. I bland kanske med en rätt ringa erfarenhet?

Annonser