Älgtätt i Holmenskogar

Nordanstig (JJ) Holmen Skogs flyginventeringar efter älg visar att det fanns 8,3 älgar per 1 000 hektar. Holmens målsättning är att balansera älgstammen på 5-7 älgar per 1 000 hektar.

Älgarna var ojämt fördelade över det 170 000 hektar stora området som inventerades. I ett område fanns 50 älgar på 1 000 hektar. Inventeringen visar även att det fanns en stor övervikt av kor. Endast 31 procent av de observerade vuxna djuren var tjurar. Av korna hade 37 procent kalv.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser