Älgstammen minskar i Jämtland

Östersund (JJ) Trots att vintern kom tidigt förra året i Jämtland minskar älgstammen. Förra hösten sköts 11 169 djur och det är en minskning med drygt 2 000 djur jämfört med året innan.

Jaktåret 05-06 sköts 13 281 älgar vilket innebar ett licensnyttjande på 62 procent. Under höstens älgjakt lyckades jägarna skjuta 51 procent av tilldelningen. I västra delarna av Härjedalen lyckades jägarna endast skjuta 45 procent av tilldelningen. Även älgobsrapporterna tyder på en minskande älgstam i Jämtland.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser