Älgsnack på Östermalma

Kungsbacka (JJ) Imorgon torsdag samlas cirka 140 jägare och representanter från länsstyrelserna, skogsindustrin och myndigheter med flera för att diskutera utifrån nya fakta om älgförvaltningen, skriver Svenska Jägareförbundet i ett pressmeddelande.

– Vi kommer presentera den största genomlysningen av den svenska älgförvaltning som någonsin gjorts, säger Daniel Ligné, riksjaktvårdskonsulent vid Svenska Jägareförbundet och hoppas på en bra diskussion om vad som fungerar bra och vad som kan göras bättre.

– Vi kommer också döda ett antal myter om älgförvaltningen, tillägger Daniel Ligné i pressmeddelandet.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser