Älgskytt åtalas för grovt jaktbrott

Falkenberg (JJ) En man från Falkenberg åtalas vid Varbergs tingsrätt för grovt jaktbrott.

Mannen sköt under hösten 2015 en älg på en jaktmark där han inte hade jakträtt och under en tid på året då det inte var lovligt att jaga älg.

Åklagaren bedömer att brottet begicks av oaktsamhet och har som bevisning kallat vittnen som bland annat ska redogöra för älgens skick innan den sköts och efter slakt för att styrka att det inte var försvarligt att fälla den.

Mannen förnekar brott, rapporterar Hallands Nyheter.

0 kommentarer

AKTUELLT

Aggressivt djur attackerade Marita

Bollnäs (JJ) Marita Berggren råkade ut för ett sällsynt aggressivt djur som gick till full attack natten mot fredagen. - Den högg sig fast i benet och tog om och tog om bettet, berättar Marita Berggren.

Vargdrabbad matte berättar om attacken

Vallentuna (JJ) Ann-Margret Neikter berättar nu i media hur det gick till när hennes cavalier king charles spaniel blev tagen av varg. – I ögonblicket jag vände mig om och tittade ner, bet den Lacey i nacken, berättar hon för Mitt i hela Stockholm.

Johans nya Blaser funkar inte

Västerås (JJ) Johan Rydberg har kostat på drygt 35 000 kronor för att få ett pålitigt vapen för björnjakt och eftersök. Men den nya studsaren, Blaser R8, funkar inte - den kastar inte ut tomhylsorna.

Annonser