Älgskyltar populära stöldobjekt

VÄRMLAND(JJ). Det är många vägskyltar som stjäls varje år i Sverige. De utländska turisterna verkar hysa en särskild förkärlek till älgskyltar.

Sveriges Radio P4 Värmland har pratat med en man, som bor i Tyskland, och han uppger att han är särskilt förtjust i skyltar från Värmland. Han har vägskyltar på väggarna i sin gillestuga och nu jagar han skyltar från Karlstad och Torsby. 
– Jag vet att jag inte gör rätt, men vi turister ger mycket pengar till Sverige, så jag tycker ni kan avvara några skyltar, det är inte så farligt!, säger mannen till Sveriges Radio P4 Värmland.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser