Älgskadeersättning kan försvinna

Finland (JJ) I Finland betalas ersättning ut till markägare som får skogsskador av betande älgar, men nu riskerar ersättningen försvinna.

I EU är det bara Finland som har ett system med ersättning för älgskador i skogsbestånd. Men ersättningssystemet är i fara. I denna månaden ska nämligen EU besluta om ersättningen ska finnas kvar.

I dag betalar finska staten cirka 1,2 miljoner Euro till drabbade skogsägare. Om ersättningen tas bort vill skogsägarna i Finland att älgstammen decimeras, från i dag 3-4 älgar per 1 000 hektar till 1-2 älgar per 1 00 hektar, rapporterar Yle.

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser