Älgsafari med garanti

Arjeplog (JJ) De som vill se älg med garanti ska åka till Jutis väster om Arjeplog i Norrbotten Ser man ingen älg får man pengarna tillbaka. – Det har aldrig hänt säger en av jägarna som står för arrangemanget.

Det har alltid funnit gott om älg i Jutis, tillgången har varit så god att jägarna skjutit sin tilldelning på några dagar. De älgar som blivit kvar har sedan betat på skogen och ställt till med en del problem. Redan 1998 skrev Jaktjournalen om den relativt nystartade utfodringen av älgar i byn Jutis. Jägarna körde ut ensilagebalar som älgarna fick beta ur.
När älgstammen sedan minskade i Arjeplogsområdet fortsatte jägarna i Jutis att satsa cirka 20 000 kronor varje år för att utfodra sina älgar. I samband med det föddes iden på älgsafari. Idag kommer många turister för att se på älg och samtidigt bidra till utfodringen av byns älgar.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser