Älgpark lösning på tråkigt jobb

LÅNGSHYTTAN (JJ) När Daniel tröttnade på sitt jobb valde han att göra något helt nytt och kom upp med idén om en egen älgpark. I dag har han besökare från hela världen på Långhyttans älgpark tre mil öster om Borlänge.

Från att Daniel Svensson startade sin älgpark för sex år sen har det hänt mycket på älgparksfronten. I dag finns omkring 30 stycken, berättar Daniel för Dala-Demokraten när de är på besök.

I början var det mycket nytt men projektet har utvecklats efterhand. Vill man vara säker på att få se en älg i Dalarna är det definitivt hit man ska åka.

Som ett steg i utvecklingen anordnas snart också en mässa i älgparken. Förutom jaktbutiker kommer även några riksdagspolitiker vara på plats för att debattera vargfrågan.

0 kommentarer

AKTUELLT

Uppdaterad: Rialavarg påskjuten

Riala (JJ) Vid lunchtid idag avlossades skott mot den varg som det bedrivs skyddsjakt på i Rialaområdet norr om Stockholm. Eftersök har genomförts och vargen träffades inte.

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser