Älgpark lösning på tråkigt jobb

LÅNGSHYTTAN (JJ) När Daniel tröttnade på sitt jobb valde han att göra något helt nytt och kom upp med idén om en egen älgpark. I dag har han besökare från hela världen på Långhyttans älgpark tre mil öster om Borlänge.

Från att Daniel Svensson startade sin älgpark för sex år sen har det hänt mycket på älgparksfronten. I dag finns omkring 30 stycken, berättar Daniel för Dala-Demokraten när de är på besök.

I början var det mycket nytt men projektet har utvecklats efterhand. Vill man vara säker på att få se en älg i Dalarna är det definitivt hit man ska åka.

Som ett steg i utvecklingen anordnas snart också en mässa i älgparken. Förutom jaktbutiker kommer även några riksdagspolitiker vara på plats för att debattera vargfrågan.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Annonser