Älgmöte i Jokkmokk

Jokkmokk (JJ) I morgon blir det stort älgmöte i Jokkmokk när älgförvaltningsgrupper i länet tillsammans med representanter från jägar- och skogsorganisationer informerar om kommande älgjakt och svarar på frågor om förvaltningen i Norrbottens län.

I morgon förmiddag finns möjligheter att både ställa frågor kring älgförvaltning och ta del av licensjaktstatistik kring älgjakten i Norrbotten. Då hålls nämligen presskonferens på hotell Jokkmokk.

Under presskonferensen medverkar ordförandena från fyra av länets sex älgförvaltningsgrupper tillsammans med personal från jägarorganisationer, länsstyrelsen och skogsstyrelsen.

AKTUELLT

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Debatt: Vi behöver skjuta fler vargar i Sverige

Svenska Rovdjursföreningens styrelseledamot Björn Ljunggren har i en debattartikel i en lång rad svenska dagstidningar efterlyst fler vargar i Sverige. Här svarar jägaren Anders Lindell på Ljunggrens artikel och föreslår istället utökad vargjakt.

Annonser