Älgkött återkallas efter kulfynd

Haparanda (JJ) Kulor har hittats i älgköttsförsäjaren Polaricas produkt långkokt älgkött. 1 000 förpackningar återkallas därför.

Företaget uppmanar nu sina kunder som köpt produkten att inte äta den. I stället ska de lämna tillbaka den till butiken där den är inköpt. Det gäller Polaricas Långkokt älgkött 400 gram med bäst före datum november 2015.

Två gevärskulor har hittats och enligt företaget beror detta på att metalldetektorn som allt kött ska passera inte fungerat som den ska och köttet därför gått vidare till slutproduktion. Nu stoppas all vidare försäljning av produkten.

– Vi beklagar djupt det inträffade. Det är mycket olyckligt att detta kunnat ske trots våra säkerhetsrutiner. Det ska självklart inte vara möjligt och vi gör nu en grundläggande genomgång av våra kvalitetssystem och processerNiclas Palmgren, försäljningsdirektör, Polarica.

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Annonser