Älgkött återkallas efter kulfynd

Haparanda (JJ) Kulor har hittats i älgköttsförsäjaren Polaricas produkt långkokt älgkött. 1 000 förpackningar återkallas därför.

Företaget uppmanar nu sina kunder som köpt produkten att inte äta den. I stället ska de lämna tillbaka den till butiken där den är inköpt. Det gäller Polaricas Långkokt älgkött 400 gram med bäst före datum november 2015.

Två gevärskulor har hittats och enligt företaget beror detta på att metalldetektorn som allt kött ska passera inte fungerat som den ska och köttet därför gått vidare till slutproduktion. Nu stoppas all vidare försäljning av produkten.

– Vi beklagar djupt det inträffade. Det är mycket olyckligt att detta kunnat ske trots våra säkerhetsrutiner. Det ska självklart inte vara möjligt och vi gör nu en grundläggande genomgång av våra kvalitetssystem och processerNiclas Palmgren, försäljningsdirektör, Polarica.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser