Älgkon Mia fick trillingar

TORUP(JJ). Ingelbo Moose Park har varit med om något av en sensation - älgkon Mia har nämligen fått trillingar.

Kalvarna föddes den 21 maj och har nu klarat den första kritiska tiden som till stor del är avgörande för om de överlever. 

Kalvarna väger ungefär åtta kilo vid en tvillingfödsel, dessa tre kalvar vägde något kilo mindre. Till detta ska läggas att de ska dela på samma mängd mjölk. Men kalvarna har nu även börjat smaka på bark, löv och gräs.
– Mamman måste ha bra mat och förutsättningar för att inte mjölkproduktionen ska störas. Men hon är så lugn så, säger älgparkens föreståndare Eleanor Sander till Kristianstadsbladet. 

I älgparken finns det nu totalt tre vuxna älgar och fem kalvar. 

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser