Älgkon Mia fick trillingar

TORUP(JJ). Ingelbo Moose Park har varit med om något av en sensation - älgkon Mia har nämligen fått trillingar.

Kalvarna föddes den 21 maj och har nu klarat den första kritiska tiden som till stor del är avgörande för om de överlever. 

Kalvarna väger ungefär åtta kilo vid en tvillingfödsel, dessa tre kalvar vägde något kilo mindre. Till detta ska läggas att de ska dela på samma mängd mjölk. Men kalvarna har nu även börjat smaka på bark, löv och gräs.
– Mamman måste ha bra mat och förutsättningar för att inte mjölkproduktionen ska störas. Men hon är så lugn så, säger älgparkens föreståndare Eleanor Sander till Kristianstadsbladet. 

I älgparken finns det nu totalt tre vuxna älgar och fem kalvar. 

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser