Älgko nära att drunkna

Domsjö (JJ) När en älgko med kalv var på väg att korsa Bäckfjärden brast isen för älgkon som fick kämpa för livet i det kalla vattnet.

Fjolårskalven klarade sig men kon gick dock igenom isen och räddningstjänsten som kallats till platsen ansåg att det inte fanns några förutsättningar att försöka rädda älgkon.

Kon kämpade sig fram och bröt en drygt hundra meter lång ränna genom slå sönder isen framför sig. Räddningstjänsten kallade på en jägare för att avgöra om kon skulle avlivas.

Samtidigt som jägaren Lasse Ström anlände tog sig kom upp på isen, skriver Allehanda. se

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser