Älgkalvar riskerar dö av stress på grund av krigsspel

SOLLEFTEÅ(JJ). Jägareförbundet Mitt Norrland är kritiska till tidpunkten för det stora krigsspelet som just nu pågår utanför Sollefteå. – I västa fall är det så att älgkalvar och rådjurskid kommer att dö av stress, säger verksamhetschefen Göte Grubb till Sveriges Radio P4 Västernorrnland.

Det är fler än 1 000 personer som deltar i krigsspelet, de är bland annat utrustade med fordon. Arrangemanget kommer att pågå i flera dagar. 

Samtidigt finns det många nyfödda djurungar i markerna och Jägareförbundet menar därför att detta är den sämsta tiden för ett sådant arrangemang som pågår just nu. 
Göte Brubb tycker att spelet istället borde förläggas till hösten.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser