Älgkalvar riskerar dö av stress på grund av krigsspel

SOLLEFTEÅ(JJ). Jägareförbundet Mitt Norrland är kritiska till tidpunkten för det stora krigsspelet som just nu pågår utanför Sollefteå. – I västa fall är det så att älgkalvar och rådjurskid kommer att dö av stress, säger verksamhetschefen Göte Grubb till Sveriges Radio P4 Västernorrnland.

Det är fler än 1 000 personer som deltar i krigsspelet, de är bland annat utrustade med fordon. Arrangemanget kommer att pågå i flera dagar. 

Samtidigt finns det många nyfödda djurungar i markerna och Jägareförbundet menar därför att detta är den sämsta tiden för ett sådant arrangemang som pågår just nu. 
Göte Brubb tycker att spelet istället borde förläggas till hösten.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser