Älgkalv tog skydd under skördare

FALTRÄSK(JJ). En älgkalv tog skydd under en skörade vid en avverkning nära Falträsk utanför Lycksele. Detta medförde problem för arbetarna och arbetet fick även stoppas. - Plötsligt kom den bara fram till skördaren och sökte skydd, berättar Emil Johansson, förare av skotaren bredvid, till Västerbottens-Kuriren.

Den nyfödda kalven tyckte konstigt nog att den högljudda skogsmaskinen verkade vara en trygg plats. 
– Den kröp hela tiden in mellan boggin på skördaren. Till slut gick det inte att köra längre, berättar Emil Johansson.

Kalven var kvar när arbetet stoppades på kvällen och den var även där på torsdagsmorgonen. 
När man sedan skulle börja arbeta kom älgkalven framrusande igen och arbetet fick stoppas. 

Den orädda älgkalven har nu fått komma till Lycksele djurpark, där uppskattar man att kalven bara är högst en vecka gammal. 

0 kommentarer

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Bästa grytan på rådjur

Rådjuret finns i stort sett i hela landet och är dessutom ett av vårt populäraste matvilt. Med all rätt då rådjursköttet enkelt kan möras och är fintrådigt. Lyxar du dessutom till det med att göra en riktigt god gryta av rådjursköttet behöver du inte vara rädd att misslyckas. Ett av många goda recept hittar du

Annonser