Älgkalv tog skydd under skördare

FALTRÄSK(JJ). En älgkalv tog skydd under en skörade vid en avverkning nära Falträsk utanför Lycksele. Detta medförde problem för arbetarna och arbetet fick även stoppas. - Plötsligt kom den bara fram till skördaren och sökte skydd, berättar Emil Johansson, förare av skotaren bredvid, till Västerbottens-Kuriren.

Den nyfödda kalven tyckte konstigt nog att den högljudda skogsmaskinen verkade vara en trygg plats. 
– Den kröp hela tiden in mellan boggin på skördaren. Till slut gick det inte att köra längre, berättar Emil Johansson.

Kalven var kvar när arbetet stoppades på kvällen och den var även där på torsdagsmorgonen. 
När man sedan skulle börja arbeta kom älgkalven framrusande igen och arbetet fick stoppas. 

Den orädda älgkalven har nu fått komma till Lycksele djurpark, där uppskattar man att kalven bara är högst en vecka gammal. 

AKTUELLT

Stängda viltövergångar stoppar älgar i Långed

Nordmaling (JJ) Älgarna som kommer vandrande till Långed kan inte fortsätta över E4:an och ned till kusten. Trafikverket har stängt tre viltövergångar för att hindra renar att komma ut på vägen. – Älgarna blir fångade och jagade, säger jägaren Henning Hallström.

Prisvärda nykomlingar från F.A.I.R.

Italienska F.A.I.R. fortsätter att erbjuda nyheter på hagelmarknaden. F.A.I.R. Game och F.A.I.R. Light. Light kan ses som en mindre kopia av Game. Både kolv och pipset har kortats. Viktskillnaden är två hekto. Inte mycket kan tyckas men efter en dag i skogen eller på fjället blir det skillnad. Båda bössorna är gedigna och välarbetade. Dessutom prisvärda.

Malmbäckaren Foxii – En av hamiltonrasens främsta rävhundar!

Att vara 20 år och ha en egen stövare tillhör ovanligheterna. Att hunden också är champion är ändå mer sällsynt. För Jesper Karlsson, Kville och hans hamiltontik SE J (RÄV)CH Malmbäckaren Foxii är det inga konstigheter. Stövarjakten har legat varmt om hjärtat sedan barnsben och sedan han köpte Foxii har jakten gått som på räls.

Utredning hotar jakthundsträning

Nyligen presenterade regeringen ett förslag till ny djurskyddslag, ett förslag som berör jakthundsträning och jakt på flera punkter. Men i dagsläget är det oklart hur djurskyddslagen ändras, först ska en remiss behandlas av lagrådet.

Lider svenska jägaren av restviktsneuros eller…?

Vi har nog alla suttit i den där jaktstugan eller vad det nu är, när kalibrar och kulor kommit på tal. Ni vet, helt plötsligt är alla experter och vet exakt vad som biter bäst på älgar, vildsvin och björnar. I bland kanske med en rätt ringa erfarenhet?

Annonser