Älgkalv simmade ut till ö

En kalv som bara var tre dagar gammal har setts simma 300 meter ut till en ö i Hangsjön. Kalven simmade tillsammmans med en älgko.

– Det är inte ovanligt att kor väljer att kalva på öar i mindre sjöar för att skydda sig mot rovdjur. Mindre öar kan också erbjuda bra bete för ko och kalven, säger professor Göran Ericsson, ledare för projektet ”Guldälgen”, i en kommentar på Sveriges lantbruksuniversitets hemsida. 

Källa: www.slu.se

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser