Älgkalv sätter skräck i befolkning

GNESTA(JJ). De boende i området kring Norrtuna utanför Gnesta lever i skräck - anledningen är en aggresiv älgkalv. Nu har det startats en namninsamling för att få polisen att skjuta älgen.

Älgen verkar inte det minsta folkskygg utan kliver omkring i området och skrämmer upp de beonde. Den har bland annat vägrat flytta sig från tomter i sommarstugeområdet, dessutom har den attackerat en traktor. 

– I går kom den förbi sovrumsfönstret. Vi tror att den är miljöskadad för den är inte rädd för någonting. Jag har kämpat för att få ut den från tomten, slängde vedträ. Sen bråkade jag med en kvast, då frustade den till och stack i väg, säger Vretenbon Lisbeth Tunell till Södermanlands Nyheter.

Nu har Henrik Karlsson, på Lebro gård, tagit initiativ till en namninsamling för att försöka få polisen att avliva älgen. 
– I går var jag uppe med traktorn, då gick den till anfall.

Nu har polisen uppmanat de boende att höra av sig nästa gång som den aggressiva älgen visar sig i trakten.

AKTUELLT

Film: Här behöver viltet inte svälta ihjäl

Fagersta (JJ) Det kommer larmrapporter att vilt är på väg att svälta ihjäl runt om i Sverige. Ännu är det inte för sent att hjälpa djuren som Uwe och Kjell gör i Fagersta. Jaktjournalen hälsade på med filmkamera.

Webbradio: Så ska vargarna i Rackstadreviret tas bort

Värmland (JJ) Vargdödade jämthundshanen Emil kommer att betyda slutet för Rackstadreviret. Alfavargarna ska skjutas och länsstyrelsens förhoppning är att reviret upplöses, berättar länsstyrelsens rovdjurshandläggare, David Höök, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser