Älgkalv hoppade in i vardagsrummet

Helsingborg(JJ) En älgkalv hoppade rakt in i ett vardagsrum i en villa i Helsingborg. Älgen avlivades av jägare som kallats ut till platsen.

Det var dessbättre ingen hemma i huset när älgen dök upp. En förklaring till händelsen kan vara att älgkorna föder kalvar nu, därmed stöts de gamla kalvarna bort.
 
– Kalvarna följer vägar, spår och älvar, och då kan de hamna där vi bor. Där finns mat och skydd, säger Göran Ericsson, professor i viltekologi på Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, till Expressen/expressen.se 

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Annonser