Älgjaktsvinnarna till Ströms Vattudal klara!!!

Kungsbacka (JJ) Nu är vinnarna till Jaktjournalens populära älgjakt i Ströms Vattudal, Jämtland, klara. Fem av tidningens prenumeranter kan nu packa ryggsäcken för några dagars spännande älgjakt.

Emil Grip, Hällefors, var den förste vinnaren som drogs i utlottningen.

Intresset för Jaktjournalens älgjakt med prenumeranter ökar för varje år. Efter fjolårets fantastiska jakt när älgtjurar med både en guld- och silvermedalj fälldes är det inte konstigt att intresset är rekordstort.

– I år har vi fått in 2 800 anmälningar till jakten och nu hoppas vi att årets vinnare ska få en riktigt minnesvärd jakt. Ströms Vattudal är otroligt vackert och här finns verkligen chansen till att få fälla sin drömälg, eller varför inte plötsligt möta en björn, berättar Jaktjournalens chefredaktör Holger Nilsson.

Jakten kommer att genomföras i slutet av oktober och man kan som vanligt följa jakten på Instagram, Facebook och vår hemsida. Naturligtvis kommer vi också att göra ett stort reportage till tidningen med allt som händer.

Vinnarna till 2014 års jakt är:
Emil Grip, Hällefors.
Peter Gerhardsson, Sävsjö.
Henrik Claesson, Tenhult.
Jörgen Wallgren, Askersund.
Tomas Berlin, Heby.

Rangordnade reserver är: 1. Oscar Linde, Västervik, 2. Kent Barsk, Kiruna.

Vinsten är personlig och kan ej överlåtas, vinnarna och reserver underrättas med brev.

Fotnot: I Jaktjournalen nr 4/2014 kan du läsa allt om 2013 års älgjakt.

Ströms Vattudal är kända för sina fina och stora älgar. Vid fjolårets JJ-jakt med prenumeranter fällde Mikael Romlin, Norrköping en stor älgtjur med guldtrofé. Foto: Roger C Åström.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser