Älgjaktspremiär blev björnjakt

Flykälen (JJ) I dag var fokus på älg när jägarna i Flykälen drog på jakt, men jakt är jakt och det visade sig att hundarna hittade björn i stället. Då fick man snabbt tänka om.

Robin Leandersson, Michelle larsson och Fredrik Ottosson med jämthunden Köpi och gråhunden Kallionateen Rainer.

Robin Leandersson, Laholm, som Jaktjournalen tidigare skrivit om i samband med björnjakt jagade i dag älg med sitt jaktlag i Flykälen inte långt från Föllinge i nordvästra Jämtland.

– Jag hade gått med min jämthund nu på förmiddagen och precis kopplat henne när grannjaktlaget hörde av sig och berättade att deras hundar hittat björn. Vi hade inte alls fokus på björn eftersom det är älgjaktspremiär och dessutom så få björnar kvar här i renbetesområdet, säger Robin.

Patrik Ingves gråhund samt en jämthund följde nu gemensamt efter en björn i gångstånd som gick över gränsen in i det älgjaktsområde Robin jagar i.

– Min kamrat Fredrik Ottosson som var med när jag sköt min första björn i fjol känner marken väl och jaktlaget ställde om. Jag och Fredrik postade vid en väg och efter ett tag klev björnen upp och stannade till 50 meter bortanför oss. Jag kunde fälla den på plats.

Robin Leandersson är ödmjuk inför det faktum att han återigen hamnade på rätt plats vid rätt tillfälle och ger både hundförare och jaktkamraten Fredrik Ottosson kred.

– Man jagar aldrig ensam. Varenda deltagare i jakten är viktig för det slutliga resultatet.

Den fällda björnen var en hanne på 120 kilo.

Nu hoppas Robin på att komma i pass på den jämtländska storoxen.

AKTUELLT

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Annonser