Älgjakten tär på polisrecurser!

Polisen i Jönköpings län tvingas dagligen rycka ut på grund av älgjakten. De måste kontrollera trafiksskadade älgar som skjutis.

Anledningen till utryckningarna är att poliserna måste undersöka skjutna djur som är trafikskadade, rapporterar Sveriges Radio Jönköping.

Polisen Bengt Netterström säger till radiokanalen att han anser att detta är slöseri med polisresurer. Han menar att någon annan myndighet gärna kunde få uppdraget att bedöma skadat vilt.

Anledningen till att jägarna kontaktar polisen är att en skjuten älg som har skottskador eller skador från en trafikolycka ska besiktigas av polisen. Är djuret skadat behöver jägarna inte räkna av den på den tilldelade älgkvoten.

2 kommentarer

  • skottskador?
    menar dom att alla skjutna älgar med skottskador ska besiktigas så lär dom ju få mycket att göra,ca 100% av alla skjutna älgar borde ju rimligtvis ha skottskador

  • Idioti!!?
    Tror folk man kan skjuta en extra älg bara för att en är otjänlig som föda. Personligen tycker jag att har man 3 vuxna och en blir trafikdödad så skjuter man bara 2. Precis lika självklart att har man skadskjutit en älg så räknas den från licensen.

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Bästa grytan på rådjur

Rådjuret finns i stort sett i hela landet och är dessutom ett av vårt populäraste matvilt. Med all rätt då rådjursköttet enkelt kan möras och är fintrådigt. Lyxar du dessutom till det med att göra en riktigt god gryta av rådjursköttet behöver du inte vara rädd att misslyckas. Ett av många goda recept hittar du

Annonser