Älgjakten inleds i södra delen av landet

Skaraborg(JJ) I dag inleds älgjakten i södra delen av landet. I Västra Götaland ska det fällas omkring 7 000 älgar.

Men det är cirka 18 000 jägare som går ut för att jaga i Västra Götaland.
 – Det är ju långt ifrån alla som får tillfälle att skjuta, säger Hanna Ståhl, jaktvårdskonsulent på Jägareförbundet Skaraborg, till Skaraborgsbygden/skaraborgsbygden.se.

Daniel Ligné, riksjaktvårdskonsulent hos Svenska Jägareförbundet, framhåller också värdet av den rekreation som jakten ger, liksom den sociala samvaron.

Totalt brukar det skjutas cirka 25 000 älgar i södra delen av landet.
Det här rapporterar Skaraborgsbygden/skaraborgsbygden.se.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser