Älgjakt i centrala Älmhult

Älmhult (JJ) När aggressiva älgar upptäcktes skickade polisen jägare till centrala Älmhult.

Hur många älgar det rörde sig om var oklart men polisen tog emot flera samtal om älgarna, som sägs ha uppträtt mer eller mindre aggressivt.

Det finns inga uppgifter om att någon människa, eller älg, har kommit till fysisk skada under tiden som älgarna rörde sig i staden. Men eftersom det kom flera larm valde polisen att kalla in jägare. Däremot verkar jakten som påbörjades inte ha gått särskilt bra, inga älgar hittades.

AKTUELLT

Så vill Moderaterna underlätta för jägare

Kungsbacka (JJ) Moderaterna tar strid emot det föreslagna regeländringarna i svensk vapenlagstiftning. De kommer att rösta emot alla förslag som försämrar för jägare och sportskyttar. Partiet vill också att vapenägare tillåts inneha fler vapen och förvara dem hos andra personer med vapenlicens.

Larm om illegal vargjakt ifrågasätts – ”inga bevis”

Värmland (JJ) Vargforskare Olof Libergs påstående att den illegala vargjakten ökar har mötts av starka reaktioner. En som ifrågasätter siffrorna är värmländske jägaren Lars Oskarsson. – Han har inga bevis utan han har beräknat detta, säger Lars Oskarsson i Jaktjournalens webbradio.

Rovdjur hindrar renar att följa växtligheten

Kungsbacka (JJ) Sveriges Lantbruksuniversitet rapporterar om ett nytt forskningsprojekt som visar problemen renar har att följa växtligheten i områden med hög rovdjursnärvaro. Renarna kan inte "surfa på den gröna vågen" när de rör sig från fjäll till kustlandskap, visar GPS-data.

Annonser