Älgjägare vill att Holmen stoppar jakten under en tid

HÄLSINGLAND(JJ). Holmen bör stoppa älgjakten under en tid för att älgstammen ska få en möjlighet att återhämta sig - det menar älgjägare i flera jaktlag som jagar i Holmens älgskötselområde.

 – Det borde bli ett totalstopp under två – tre år. Som det ser ut nu är det närmast frågan om utrotning, säger en anonym älgjägare till Hudiksvalls Tidning.

Denne jägare är med i ett av lagen som jagar på Holmens älgskötselområde. Och jägaren hävdar att statistik visar att det är få älgar, under flera år, som fällts på jaktlagets område. 
Jägaren berättar för Hudiksvalls Tidning att också andra jaktlag har en liknande situation. 

Men distriktschefen Henrik Björkman menar att man inte kan stoppa jakten helt då det inte finns någon naturlig fiende till älgen i området. Dessutom pekar Björkman på att variationen av antalet älgar kan vara stor inom området. 
Det här rapporterar Hudiksvalls Tidning.

AKTUELLT

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Debatt: Vi behöver skjuta fler vargar i Sverige

Svenska Rovdjursföreningens styrelseledamot Björn Ljunggren har i en debattartikel i en lång rad svenska dagstidningar efterlyst fler vargar i Sverige. Här svarar jägaren Anders Lindell på Ljunggrens artikel och föreslår istället utökad vargjakt.

Annonser