Älgjägare skjuten till döds

En tragisk dödsolycka har inträffat nu på morgonen i trakterna av Kristineberg i Västerbotten. En jägare från Småland, född -86, har skjutits till döds under jakt.

Olyckan inträffade i anslutning till en gräns mellan två jaktlag. Skytten som är i 45-årsåldern och är hemmahörande i Skellefteåtrakten tillhör grannlaget till det jaktlag där den omkomne jägare jagade.

Polisen är på vägs till platsen för att göra teknisk utredning samt hålla förhör med berörda personer, uppger polisen i Umeå 

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser