Älgjägare mördad?

Polisen misstänker att en 70-årig älgjägare utanför Knäred i södra Halland mördats.

70-åringen hittades död nedanför sitt skjuttorn i skogarna utanför Knäred. Först trodde man att mannen fallit ur tornet och slagit ihjäl sig, men polisen har funnit omständigheter som gör att man i nuläget misstänker mord.Polisen vill inte avslöja vad man hittat bara att den döde mannen haft flera skador i huvudet.Ett stort område runt skjuttornet har spärrats av, bland annat vill man undersöka om någon bil befunnit sig på den skogsbilväg som går ett par hundra meter från skjuttornet.Polisen har också hört närstående jaktkamrater för att få veta mer om hans privatliv.

AKTUELLT

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Annonser