Älgjägare i norra Sverige hotar med strejk

NORRBOTTEN/VÄSTERBOTTEN(JJ). Ilskan håller på att koka över bland jägarna i norra Sverige efter det blev känt att Sveaskog chockhöjer priserna på älgarrenden.

Det var i slutet av april som Sveaskog via brev meddelade att det skulle bli två till tre gånger högre arrendepriser på bolagets marker i norra Sverige.

Därför hotar nu jägarna i Norrbotten och Västerbotten med jaktstrejk. Även skogsägare hotar med att bojkotta Sveaskog på grund av prishöjningarna.  

Roger Johansson, marknadsansvarig vid Sveaskog i Norrbotten och Västerbotten, menar dock att bolaget har tillräckligt med virke ändå. 
Det här rapporterar SVT Västerbottensnytt. 

 

1 kommentar

  • Jaktarrende
    Jaktarrenden i Norrland är fortfarande för låga.
    Det är inte rimligt att i stora delar av Sverige så ligger jaktarrenden på 300-500kr/ha inkl moms och att i Norrland så klagas det högljutt över 30kr/ha.

    I en internationell jämförelse så är Sveriges priser på jaktarrenden fortfarande låga.

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser