Älgjägare åtalas för vållande till annans död

KRONOBERG(JJ). Den tragiska jaktolyckan som inträffade i december förra året, väster om Ljungby, får nu sitt rättsliga efterspel. En äldre skidåkare dog efter att ha träffats av ett skott från en jägare. Nu åtalas älgjägaren för vållande till annans död.

Åklagare Marcus Sjöstrand menar att jägaren varit oaktsam och han har nu skrivit under åtalsbeslutet. 

Jägaren sköt mot en älg med ett skott och träffade den, men därefter ska kulan ha fortsatt igenom djurkroppen och sedan träffat skidåkaren. 
– Så vitt jag vet finns det inget liknande fall i landet. Jag vill att tingsrätten prövar den här händelsen där en människa har avlidit. Det är viktigt att pröva var gränsen för oaktsamhet går och domstolen måste se till alla omständigheter, säger Marcus Sjöstrand till Smålandsposten.

Rättegången hålls i Växjö tingsrätt. Åklagaren menar att man bör ha sett platsen med egna ögon för att kunna döma i målet, därför har han också begärt att rätten ska hålla syn på den aktuella platsen. 
Det här rapporterar Smålandsposten.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser