Älgjägare åtalas för farligt skottlossning

Sundsvall (JJ) En man i 60-årsåldern i Söråker åtalas efter att ha avlossat ett gevär i riktning mot två personer och bebyggelse under älgjakten.

Händelsen inträffade i september 2014 då mannen avlossade ett skott mot ett par älgar som korsade ett järnvägsspår. Cirka 150 meter bakom arbetade två personer med rälsen. De försökte varna mannen, som inte uppmärksammade det. I stället avlossade han ytterligare två skott mot älgarna.

Mannen misstänks nu ha brutit mot jaktlagen och framkallande av fara för annan. Enligt stämningsansökan har mannen riskerat såväl liv som egendom då det finns hus bakom platsen där älgarna sköts. Mannen nekar till anklagelserna då han hävdar att älgarna fanns nedanför banvallen med skog bakom som skydd, skriver Sundsvalls Tidning.

AKTUELLT

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Annonser