Älgjägare åtalas för farligt skottlossning

Sundsvall (JJ) En man i 60-årsåldern i Söråker åtalas efter att ha avlossat ett gevär i riktning mot två personer och bebyggelse under älgjakten.

Händelsen inträffade i september 2014 då mannen avlossade ett skott mot ett par älgar som korsade ett järnvägsspår. Cirka 150 meter bakom arbetade två personer med rälsen. De försökte varna mannen, som inte uppmärksammade det. I stället avlossade han ytterligare två skott mot älgarna.

Mannen misstänks nu ha brutit mot jaktlagen och framkallande av fara för annan. Enligt stämningsansökan har mannen riskerat såväl liv som egendom då det finns hus bakom platsen där älgarna sköts. Mannen nekar till anklagelserna då han hävdar att älgarna fanns nedanför banvallen med skog bakom som skydd, skriver Sundsvalls Tidning.

AKTUELLT

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Så vill Moderaterna underlätta för jägare

Kungsbacka (JJ) Moderaterna tar strid emot det föreslagna regeländringarna i svensk vapenlagstiftning. De kommer att rösta emot alla förslag som försämrar för jägare och sportskyttar. Partiet vill också att vapenägare tillåts inneha fler vapen och förvara dem hos andra personer med vapenlicens.

Larm om illegal vargjakt ifrågasätts – ”inga bevis”

Värmland (JJ) Vargforskare Olof Libergs påstående att den illegala vargjakten ökar har mötts av starka reaktioner. En som ifrågasätter siffrorna är värmländske jägaren Lars Oskarsson. – Han har inga bevis utan han har beräknat detta, säger Lars Oskarsson i Jaktjournalens webbradio.

Annonser