Älgjägare åtalad

Falun (JJ) En 54 årig älgjägare har åtalats efter att ha skjutit mot ett område där älglagets jaktledare befann sig.

54-åringen åtalas misstänkt för framkallande av fara. Mannen deltog i ett eftersök på älg och hade fått ett pass vid en väg. 54-åringen hade fått anvisningar av jaktledaren och skulle skjuta om älgen visade sig på vägen.
Enligt åklagaren lämnade mannen vägen  och gick in i skogen där han avlossade tre skott mot det skadade djuret. Jaktledaren befann sig då mycket nära och i den riktning som mannen sköt.

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser