Älgjägare åtalad

Luleå (JJ) Den 46-årige jägare i Norrbotten som varit anhållen misstänkt för tjuvjakt har åtalats för att ha skjutit en älgko och kalv under förbjuden tid.

46-åringen sköt kon och kalven den 16 oktober förra året, under den tid det är uppehåll i älgjakten i Norrbotten.
Polisen fick tips om tjuvjakten och hittade vid en husrannsakan djuren upphängda hemma hos jägaren.
Mannen har erkänt tjuvjakten och polisen har tagit vapnet i beslag.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser