Älgjägare anmäld av banarbetare

Sundsvall(JJ) En älgjägare har polisanmälts av två banarbetare som arbetade efter järnvägen i Söråker. Orsaken är att det ska ha skjutits i riktning mot dessa arbetare.

Enligt anmälan ska jägaren ha skjutit i riktning mot dem, från ett jakttorn. Jägaren ska ha siktat mot ett par älgar inte så långt från banarbetarna.
– De blev naturligtvis skrämda av händelsen och är det som de säger så är det verkligen allvarligt, säger Patrik Sundlöf, förundersökningsledare vid polisen i Timrå, till Sundsvalls Tidning/st.nu.

Polisen ska nu försöka återskapa händelseförloppet för att se vad som verkligen hände på platsen.Brottsrubriceringen är misstanke om framkallande av fara för annan.
Det här rapporterar Sundsvalls Tidning/st.nu.

AKTUELLT

Åklagarbeslut: Ny utredning om skånsk jakthärva

Skåne (JJ) Det blir en ny polisutredning i den skånska jakthärva där jägare lurats på jakt. Det har chefsåklagare Pernilla Åström beslutat efter att ha granskat de lurade jägarnas överklagan. – Jättebra, säger en av de drabbade, Christoffer Frank.

Liten lodjursjakt i vinter

Kungsbacka (JJ) Det blir en historiskt liten lodjursjakt i Mellansverige i vinter. Endast 13 lodjur får skjutas i tre län. – Frågan är om det är vettigt att försöka hålla lostammen på den nivå som myndigheterna gör, säger Jägareförbundets rovdjursexpert, Gunnar Glöersen.

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Annonser