Älgjägare åkte på en ”blåsning”

Järvsö (JJ) Tidigt på morgonen gjorde polisen en kontroll i Järvsöområdet för att kontrollera nykterheten bland morgontidiga älgjägare på väg till sina pass.

Under tidiga morgontimmar på fredagen gjorde polisen ett svep i Järvsöområdet för att kontrollera nykterheten bland morgontidiga bilister, främst bland dem som var på väg mot älgpassen. Många förare stoppades och fick blåsa , men samtliga visade sig vara nyktra, skriver Helahälsingland.se.

4 kommentarer

  • nykterhetskontroll
    av en av de nyktraste grupper som finns…väl
    spenderad tid av polisens knappa resurser…

  • Vapenkontroll
    Polisen har i år varit ute i byarna och kontrollerat hur vapenhanteringen skötts under älgjakten. Kollat i bilar och så. Så vitt jag vet inga anmärkningar. Även här kan man ifrågasätta hur Polisen hanterar sina resurser. Att lägga dessa på hederliga jägare/medborgare istället för att fokusera på de verkliga problem som finns i samhället verkar helt vansinnigt. Sen beklagar de sig över hur dåliga resurser de har, skrattretande.

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Bästa grytan på rådjur

Rådjuret finns i stort sett i hela landet och är dessutom ett av vårt populäraste matvilt. Med all rätt då rådjursköttet enkelt kan möras och är fintrådigt. Lyxar du dessutom till det med att göra en riktigt god gryta av rådjursköttet behöver du inte vara rädd att misslyckas. Ett av många goda recept hittar du

Annonser