Älghund-SM på fredag!

Långberget (JJ) På fredag gör Sveriges duktigaste älghundar upp om SM-titeln i skogarna kring Långberget i Värmland. Jaktjournalen direktrapporterar från provrutorna.

Vem blir Sveriges bästa älghund 2015. På fredag avgörs det.

Nu på fredag gör ska Sveriges bästa älghund 2015 koras. Bland årets deltagare älghunds-SM återfinns både en östsibirisk laika och en hälleforsare i startfältet som annars utgörs av jämthundar och gråhundar.

Älghund-SM arrangeras för 22 året och arrangörerna, Bergslagens Älghundklubb, kan rapportera mycket bra älgtillgång och vargfria marker

Redan på torsdag eftermiddag/kväll kommer lottning av provrutor och domare ske. Jaktjournalen kommer på vår SM-sida lägga ut information löpande i takt med att utlottningen sker. Under fredagens tävlingsdag kommer vi direktrapportera från de olika provrutorna och alla deltagarnas arbete under provdagen kan följas direkt här på vår hemsida.

Prisutdelningen sker preliminärt klockan 19 på fredag kväll.

Läs mer om de deltagande ekipagen här>>

AKTUELLT

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Annonser