Älghund-SM klart för kollegium!

Just nu är alla hundar utom Västerbottens representant Atle kopplad. Han står just nu och skäller ståndskall på en 12-taggare. Domarna och provledningen förbereder sig för kollegium.

Åtta av de tio hundarna har hittat och skällt älg under dagen. Men först vid 19-tiden är det prisutdelning vid Gideåbruk, norr om Örnsköldsvik.

Just nu spekuleras det naturligtvis om vem som har gjort bästa arbetet. Fortsätt och följ rapporteringen här från Jaktjournalens hemsida.

I kommande nummer kan du också läsa om dramatiken och inte minst se härliga actionbilder på en 12-taggare och Atlas som skällt hela dagen.

När JJ:s Holger Nilsson visade bilderna  för hundägaren Mikael Johansson, Lycksele, utbrast han.

– Det här var roligare än att skjuta älgen!

Senare i kväll kommer du att kunna läsa mer om resultatet. Just nu är det tveksamt om Atlas är tillbaka till prisutdelningen…

0 kommentarer

AKTUELLT

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Annonser