Älghund-SM avgörs i Harsa

Järvsö (JJ) För 20 år sedan arrangerades det första SM:et för Älghundar i Harsa, utanför Järvsö. Nu är det återigen dags när Gävleborgs Älghundklubb arrangerar SM:et i Harsa.
I höst ska tio av landets bästa älghundar göra upp om SM-titeln i Harsa. Foto: Holger Nilsson

SM för älghundar har etablerat sig som ett prestigefyllt och spännande mästerskap som skapat ordentlig aktivitet i Svenska Älghundklubbens tio lokalavdelningar.

I början av 90-talet motionerade Gävleborgs Älghundklubb om arrangemang av ett SM för älghundar. Som så ofta får initiativtagaren också uppdraget att stå för det första arrangemanget, som också Gävleborgs Älghundklubb genomförde med bästa betyg.

Tävlingen förlades till skidanläggningen i Harsa och nu är det återigen dags för älghundfolket att mötas i Harsa.

– Tävlingsdag blir fredag den 26 september och vi hälsar älghundsfolket varmt välkomna, säger Karl-Evert Hellsén, ordförande i Gävleborgs Älghundklubb.

Varje lokalklubb skickar en representant. Detta sker efter lokala uttagningstävlingar.

Jaktjournalen kommer också att finnas på plats och bland annat direktsända på www.jaktjournalen.se

SM:et är ett samarrangemang mellan Gävleborgs Älghundklubb, Svenska Älghundklubben och Jaktjournalen.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser