Älghund-SM avgörs i Harsa

Järvsö (JJ) För 20 år sedan arrangerades det första SM:et för Älghundar i Harsa, utanför Järvsö. Nu är det återigen dags när Gävleborgs Älghundklubb arrangerar SM:et i Harsa.
I höst ska tio av landets bästa älghundar göra upp om SM-titeln i Harsa. Foto: Holger Nilsson

SM för älghundar har etablerat sig som ett prestigefyllt och spännande mästerskap som skapat ordentlig aktivitet i Svenska Älghundklubbens tio lokalavdelningar.

I början av 90-talet motionerade Gävleborgs Älghundklubb om arrangemang av ett SM för älghundar. Som så ofta får initiativtagaren också uppdraget att stå för det första arrangemanget, som också Gävleborgs Älghundklubb genomförde med bästa betyg.

Tävlingen förlades till skidanläggningen i Harsa och nu är det återigen dags för älghundfolket att mötas i Harsa.

– Tävlingsdag blir fredag den 26 september och vi hälsar älghundsfolket varmt välkomna, säger Karl-Evert Hellsén, ordförande i Gävleborgs Älghundklubb.

Varje lokalklubb skickar en representant. Detta sker efter lokala uttagningstävlingar.

Jaktjournalen kommer också att finnas på plats och bland annat direktsända på www.jaktjournalen.se

SM:et är ett samarrangemang mellan Gävleborgs Älghundklubb, Svenska Älghundklubben och Jaktjournalen.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser