Älghund-SM

Burträsk (JJ) Idag avgörs SM-för älghundar i skogarna kring Burträsk i Västerbotten. Första släpp sker klockan 07.00.

Totalt tio hundar från landets tio älghundklubbar ska göra upp om vem som ska utses till årets svenska mästare. De yttre förhållandena är goda, med ett par plusgrader och svag vind.
Du kan följa mästerskapstävlingen på www.jaktjournalen.se som sänder tävlingarna direkt minut för minut.
Tidningens prenumeranter loggar in sig med sitt prenumerationsnummer  och postnummer(du hittar det på sista sidan av tidningen) De som inte är prenumeranter kan beställa en kod via mobiltelefonen (25 kronor) och följa tävlingen. Du hittar fullständig information på jaktjournalens hemsida.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser