Älghund sköts i hägn

Hemmingsmark (JJ) En älghund sköts till döds efter att den tagit sig in i ett hjorthägn i Hemmingsmark, skriver Piteåtidningen.

Jägaren hade kontakt med sin hund via GPS-mottagare, hunden spårade älg innan kontakten plötsligt bröts.

Ägaren till hjorthägnet som sköt hunden genom halsen och sändarhalsbandet hävdar skyddsjakt. Han berättar för tidningen att hunden attackerade och jagade hjortarna, att han inte fick fast den och till sist bara såg en utväg – att skjuta hunden.

Hundägaren menar att Barr, en 2,5 år gammal gråhund, borde gått att stoppa på annat sätt. Polisen är inkopplad. Händelsen inträffade i onsdags utanför Piteå.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser