Älghorn söks av inbrottstjuvar

Två jaktkojor i Kårböletrakten, Ljusdals kommun, har utsatts för inbrott. Bid båda tillfällena har det försvunnit älghorn.

De senaste dagarna har det varit inbrott i två hus i skogen i Kårböletrakten. På torsdagen upptäcktes det att det saknades ett flertal saker från ett fritidshus 15 km sydväst om Kårböle, vid Stor-Järvsjön, skriver Ljusdals-Posten.

Någon gång under dagen har det försvunnit ett älghorn, två gasoltuber, 30 liter dieselolja, bärplockare och hjortronlikör. I en jaktstuga i Högbrand, som ligger 1 mil söder om Kårböle har det också varit ett inbrott. Även där fattas det ett älghorn. Om det sedan har stulits något mer är oklart. Detta ska ha skett mellan söndag och torsdag.

AKTUELLT

Jägare måste få sälja vildsvinskött

– Jägare måste få möjlighet att sälja vildsvinkött direkt till konsumenter och företag, säger Svenska Jägareförbundets ordförande Torbjörn Larsson och LRF:s ordförande Palle Borgström.

Webbradio: Jarlås larm om ökad tjuvjakt ifrågasätts

Kungsbacka (JJ) Tjuvjakten på stora rovdjur eskalerar. Det är budskapet som miljöåklagare Christer B Jarlås för fram i en SVT-intervju. Jägareförbundets Daniel Ligné är kritisk. – Senaste undersökningen är från 2011 och då minskade den illegala jakten, säger Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Genetiskt viktig varg i Västra Götaland ett mysterium

Stenungsund (JJ) En så kallat genetiskt viktig varghane ha konstaterats i trakterna av Stenungsund. Hans existens är ett mysterium: Tiken som födde honom ska vara en varg som invandrat från Finland-Ryssland, men var den tiken håller hus vet ingen idag. – En märklig historia, säger Nelly Grönberg, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen i Västra Götaland.

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Annonser