Älgforskare fick älgpris

UMEÅ(JJ). Utmärkelsen Distinguished Moose Biologist (framstående älgbiolog) har tildelats proffessor Kjell Danell vid Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, i Umeå. Danell arbetar vid institutionen för vilt, fisk och miljö. Priset delades ut av den vetenskapliga tidskriften Alces (älg på latin) under en älgkonferens i Nordamerika.

Huvudskälet till utmärkelsen anges vara Danells omfattande vetenskapliga bidrag till en hållbar och genomarbetad älgförvaltning. 

Danell disputerade vid Umeå universitet år 1978 och har sedan dess arbetat som viltforskare. 

I slutet av 80-talet blev han proffessor i ämnet skoglig zooekologi vid SLU. 

Det här rapporterar SLU om på sin hemsida.

Källa: www.slu.se

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser