Älgen Fabbe får flytta till Räntemåla gård

KARLSKRONA(JJ). Älgen Fabbe i Rödeby får flytta till älghägnet vid Räntemåla gård, det står klart sedan länsstyrelsen beslutat att godkänna en sådan flytt.

Länsstyrelsens klartecken beror bland annat på att älgen är ganska tam och även på det engagemang som många personer visat i fallet. 
– Vi tror att Fabbe kan få ett bra liv på Räntemåla gård och det är därför vi har fattat det här beslutet, säger länsråd Charlotte Kabo Stenberg till Blekinge Läns Tidning.

Karl-Göran Eriksson äger det älghägn som älgen ska flyttas till och han är glad över beslutet.
Han tror att det finns ganska goda möjligheter att hitta älgen.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser