Älgen dog i familjens trädgård

Rosvik (JJ) Att det rör sig älgar på gårdarna i Rosvik är inte ovanligt. Men att de plötsligt lägger sig ner och dör i trädgården är desto ovanligare.

Fredrik Nyström och Camilla Remahl kom hem till villan i Rosvik på tisdagskvällen började deras hundar skälla eftersom det stod en älg i trädgården.

Trots att Fredrik Nyström gick ut med en kastrull och skramlade på rätt ordentligt ville älgen inte lämna trädgården.

På morgonen hade älgen flyttad sig och låg under en rönn. Då rörde den lite på huvudet.

– Älgen dog senare på morgonen, säger Fredrik Nyström.

Fredrik Nyström har talat med en viltkonsulent som lanserat en eventuell dödsorsak.

– En sak skulle kunna vara om den tuggat i sig idegran, den är giftig för älgar. Om det finns här, vi har inga i alla fall, säger Fredrik Nyström, till Norrbottens Kuriren.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser